loading

O LPG-u

 

LPG je tečni naftni gas poznat još i kao autogas ili tečni gas. Pri relativno niskom pritisku pretvara se u tečnost i kao takav može se čuvati u tečnom obliku u rezervoaru vozila. U tečnom stanju tako zauzima samo 1/260 svoje gasne zapremine. To omogućava čuvanje relativno velike količine energije na malom prostoru u vozilu.

Izgaranjem 1 kg LPG-a dobija se znatno manje CO2 nego na primer izgaranjem benzina, koji emituje najviše CO2. Uz manju emisiju ugljen dioksida, LPG je i ekološki prihvatljiviji.


Uz stalne promene cena goriva i sve veću ekološku osvešćenost društva, Opel je svojim LPG modelima ponudio rešenje za one koji paze na troškove i okolinu. Opel nudi 7 LPG modela: Corsa, Astra (5 vrata i Sports Tourer), Zafira, Insignia, Meriva, Mokka i Adam. 

 

Prednosti LPG-a


EKONOMSKE PREDNOSTI

Proizvodeći LPG modele, Opel nudi privlačnu alternativu vozačima koji paze na troškove i okolinu. Bez obzira na godišnju kilometražu, s LPG-om znatno smanjujete troškove: preko cene goriva koja je gotovo dvostruko veća od cene LPG-a, ali i preko posebnog poreza na motorna vozila koji je niži za vozila s nižom emisijom CO2. Bez pojačanog održavanja i uz dvostruko brži povraćaj investicije nego kod naknadne ugradnje, lako je izračunati višestruku isplativost Opelovih LPG modela.

 

 

PRAKTIČNE PREDNOSTI

  • Veći kvalitet zbog fabričke ugradnje LPG-a za koji se dobija puna garancija proizvođača. Motor je prilagođen posebnim zahtevima rada na LPG-u, a kupovina vozila koje je fabrički opremljeno motorom na LPG nosi brojne prednosti za kupce.
  • Dodatni rezervoar s LPG-om povećava vozni doseg na više od 1400 km kada se kombinuju LPG i benzin i do 500 km samo u LPG načinu rada.
  • Autogas ili LPG najšire je dostupno alternativno gorivo na svetu.

 

SIGURNOST

Zahvaljujući detaljnim testnim postupcima i visokim standardima kvaliteta koji uključuju sveobuhvatno ispitivanje i testove sudara, Opel nudi „ključ u ruke” koncept pogona na LPG i beskompromisno rešenje za kupca.

  • Testiranje pod punim opterećenjem na stazi.
  • Testiranje na buku, vibracije i izdržljivost delova.
  • Testiranje ponašanja pri kretanju.
  • Funkcionalno testiranje sigurnosnih sistema.
  • Ispunjenje svih crash-test zaštitnih zahteva.

Upravo se zato Opelovi LPG sistemi fabrički instaliraju u delove automobila koji su zaštićeni od sudara pa su stoga optimalno integrisani u sigurnosnu strukturu vozila.

 

 EKOLOŠKE PREDNOSTI

  • Emisija CO2 u LPG načinu rada do 15% je manja nego kod uobičajenih verzija motora na benzin.
  • LPG oslobađa do 80% manje oksida vodonika od dizel motora i gotovo ne emitira čestice ni čađ.

 

Opelovi modeli na autogas predstavljaju izvrsnu opciju za vozače koji žele sniziti troškove uz ekološki prihvatljiviju vožnju. Dostupni su uz nisku doplatu, fabričku ugradnju i punu fabričku garanciju.

 

 

 

OPEL FLEXCARE

 

FlexCare uključuje dvogodišnju fabričku garanciju (bez ograničenja u kilometraži) i garanciju za dodatne dve godine ili do 120.000 pređenih kilometara (zavisi šta pre nastupi). Usluga Opel pomoć na putu sastoji se od jedne godine fabričke pomoći na putu bez ograničenja u kilometraži i tri dodatne godine pomoći na putu ili 120.000 pređenih kilometara zavisno od toga šta pre nastupi.

 

Posetite nas i proverite ponudu Opelovih modela na autoplin. Detalje možete zatražiti i putem web obrasca. Samo kliknite na upit za ponudu i ispunite obrazac, nakon čega ćemo vas kontaktirati.

 


Idi na vrh