loading

PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I KOLAČIĆIMA.

 Sadržaj

 

 1. Vrste podataka koji se obrađuju/linkovi ka drugim vebsajtovima
 2. Informacije o obradi ličnih podataka
 3. Upotreba kolačića
 4. Veb monitori i pikseli
 5. Praćenje i analiza
 6. Retargetiranje
 7. Kolačići koje koristimo
 8. Omogućavanje i blokiranje kolačića i sličnih tehnologija
 9. Interakcija s društvenim mrežama
 10. Vaša prava
 11. Izmene u pravilima o zaštiti privatnosti
 12. Kontaktirajte nas

 

Ovim vebsajtom upravlja Vaš odabrani Opel Partner. Uslugama upravlja Vaš IT pružalac usluga CDM Estrategias Tanacsado Kft (Carussel), H-1023 Budimpešta, ulica Lajos 28-32, Hungary.

 

Molimo da pažljivo pročitate ova pravila pre korišćenja našeg vebsajta jer sadrže objašnjenje o tome kako obrađujemo lične podatke i kako koristimo kolačiće. Korišćenjem ovog vebsajta prihvatate ova pravila.


1.     Vrste podataka koji se obrađuju/linkovi ka drugim vebsajtovima

 
Opel vodi računa o vašoj privatnosti. Preko ovog vebsajta prikupljamo i obrađujemo razne vrste ličnih podataka, što uključuje sledeće:

 • Informacije koje nam dostavljate kad se registrujete, šaljete zahteve i koristite naše usluge i naš vebsajt, kao što su: vaše ime, adresa, e-mail adresa, kao i datoteke slika koje vi kao korisnik otpremate.
 • Informacije koje su nam potrebne kad prijavljujete problem s našim vebsajtom.
 • Informacije prikupljene preko kolačića.

 

Dodatne detalje pronaći ćete u odeljku 2.

 

Ovaj vebsajt može da sadrži linkove ka drugim Opelovim vebsajtovima ili vebsajtovima naših Opel partnera, ovlašćenih servisera, drugih povezanih društava ili ka vebsajtovima društvenih mreža. Kada kliknete na takav link ka nekom od drugih Opelovih ili vebsajtova trećih lica, treba da imate u vidu da ovi vebsajtovi imaju sopstvena pravila o zaštiti privatnosti. Molimo vas da se, prilikom korišćenja ovih vebsajtova, upoznate s njihovim pravilima o zaštiti privatnosti.

 

Ovaj vebsajt može sadržati i iFrames interfejs sa sadržajem drugih Opelovih vebsajtova ili vebsajtova trećih lica. Opel ne snosi odgovornost za sadržaj trećih lica koji se nalazi na iFrames interfejsu. Informacije koje se tamo nalaze su isključiva odgovornost vlasnika tih vebsajtova. Opel nema nikakvu kontrolu nad, niti snosi odgovornost za sadržaj nezavisnih vebsajtova i obezbeđuje ovaj eksterni sadržaj svojim posetiocima u praktične svrhe. Stoga, kad posetite stranicu s takvim sadržajem možete dobiti kolačiće s ovih vebsajtova trećih lica. Opel ne kontroliše distribuciju ovih kolačića. Molimo da se za više informacija upoznate s pravilima o zaštiti privatnosti ovih trećih lica.

 

Obaveštavamo vas da Opel ne može prihvatiti nikakvu odgovornost niti obavezu u vezi s vebsajtovima trećih lica.

 

2.    Informacije o obradi ličnih podataka

 

Vaše lične podatke, radi obrade i ispunjenja vaših zahteva i – kad je primenljivo – u svrhu personalizovanog marketinga i istraživanja tržišta obrađujemo mi i Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Germany), kao kontrolori, na sledeći način:

Obrada podataka vrši se na osnovu Člana 6 (1) (a) Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR) u slučaju kad date ličnu saglasnost i/ili Člana 6 (1) (b) GDPR-a u slučaju on-line zahteva.

 

Mi, kao kontrolori, obrađujemo vaše lične podatke na sledeći način:

Podaci (obavezni podaci obeleženi su *)

Svrha(e)

1. Identifikacioni i kontakt podaci
(ime*, e-mail adresa*, br. telefona, poštanska adresa (* ako je primenljivo))

Kontaktiranje, komunikacija i ispunjenje zahteva; prijava/odjava na bilten

2. Pojedinosti o modelu za koji ste zainteresovani*

Ispunjenje zahteva

3. Izabrani Opel partner*

Ispunjenje zahteva

4. Kamata za lizing/finansiranje (* ako je primenljivo)

Ispunjenje zahteva

5. Podaci o konkretnom vozilu*, broj šasije *, datum prve registracije, registarski br./br. registarske tablice, očitavanje pređene kilometraže, datum/vreme ostavljanja vozila, datum/vreme preuzimanja vozila, vrsta servisa*, zamenski automobil

Ispunjenje zahteva za servisiranje

6. Vrsta upita

Ispunjenje zahteva koji se tiču ugovora

 

Elementi podataka označeni *, navedeni gore u odeljku 1-4,  su obavezni i zahtevani ugovorom. Stoga ste u obavezi da dostavite ove podakte. U slučaju da ne dostavite ove podatke, ne možemo ispuniti vaš zahtev.

Na osnovu vašeg korisničkog ponašanja dok pregledate naš vebsajt, može vam se prikazati pridruženi prozor koji nudi probnu vožnju ili vaučer za model koji vas interesuje. Detaljne informacije koje se tiču kolačića pronaći ćete u Odeljku 7.

Vaši lični podaci će se u gore navedene svrhe čuvati još dodatne tri godine nakon poslednjeg kontakta s Opelom.

 

Primaoci

Vaše lične podatke delimo u dole navedene svrhe, sa sledećim primaocima:

Podaci

Svrha/e

Primalac/i

 1. Identifikacioni i kontakt podaci koji se odnose na: informacije o modelu za koji ste zainteresovani, informacije o konkretnom vozilu, individualne komentare, informacije o finansiranju, odabranog Opel partnera
 2. Podaci o flotnom kupcu
 3. Podaci za ,,marketing opt-in” (korišćenje ličnih podataka u marketinške svrhe) - kad je primenljivo -

 

Ispunjenje zahteva klijenta/potencijalnog klijenta, briga o kupcu, informacije za klijenta, reklamiranje, ispitivanje zadovoljstva korisnika

Mi i Opel Automobile GmbH delimo vaše lične podatke sa zasebno angažovanim obrađivačima (dobavljači IT usluga, istraživanje tržišta i marketinške usluge) kako bismo pomogli da se ispune navedene svrhe.

 

Naročito, vaše lične podatke delimo sa sledećim pružaocima usluga:

 

CDM Estrategiai Tanacsado Kft (Carussel)

H-1023 Budimpešta, ulica Lajos 28-32

Hungary

 

Kad je primenljivo, vaše lične podatke delimo i s vašim izabranim Opel partnerom.

 

Opel Automobile GmbH

Bahnhofsplatz

65423 Rüsselsheim am Main

Germany

 


Opel Southest Europe LLC i Opel  Automobile GmbHVaše podatke deliće i sa zasebnim pružaocem IT usluga (GM Holdings LLC, Michigan, USA) koji se nalazi izvan Evropske ekonomske zone (EEA), dakle u zemlji bez adekvatne zaštite podataka. Ne postoji Odluka Evropske komisije o adekvatnosti, ali postoje odgovarajuće zaštitne mere koje su, u ovom slučaju, pojedinačne standardne EU ugovorne odredbe (EU SCC), Da biste dobili kopiju, molimo pošaljite email na: privacyrights@opel.com.

 

U svakom slučaju, iznošenje ličnih podataka izvan Republike Srbije u države koje nisu članice Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka Saveta Europe, biće moguće samo nakon dobijanja prethodne dozvole za takvo iznošenje od Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 3.     Upotreba kolačića

 

Ovaj vebsajt, razmena e-mail poruka, on-line usluge, reklame i interaktivne aplikacije koriste „kolačiće“ radi optimizacije naših usluga.

 

 • ,,Šta je kolačić”?

 

„Kolačić“ je mala datoteka, po pravilu sačinjena od slova i brojeva, koju posredstvom našeg veb servera šaljemo u datoteku kolačića na pregledaču na hard disku vašeg kompjutera. Glavna svrha kolačića je da omogući našem veb serveru da korisniku predstavi prilagođene Internet stranice koje iskustvo posete Opelovom vebsajtu čine ličnijim i adekvatnijim za individualne potrebe korisnika.

 

Neki kolačići su važni za funkcionisanje ovog vebsajta i automatski se aktiviraju prilikom posete korisnika. Neki kolačići nam omogućuju da korisnicima obezbedimo usluge i funkcije koje najviše odgovaraju njihovim potrebama, kao i da naše usluge prilagodimo njima kako bismo obezbedili lako i brzo funkcionisanje vebsajta.

 

 • Koje vrste kolačića koristi ovaj vebsajt?

 

Interauto-Trade d.o.o. može koristiti tri vrste kolačića na ovom vebsajtu:

 Kolačići su kategorisani na sledeći način:

• Osnovni kolačići

• Kolačići učinka

 

Osnovni kolačići omogućuju našim korisnicima navigaciju vebsajtom i korišćenje opcija. Bez ovih kolačića, nije moguće obezbediti tražene usluge, poput Konfiguratora vozila, funkcije Lokatora dilera ili obrazaca za slanje zahteva.

Osnovne kolačiće koristimo da:

 

• Omogućimo funkcionisanje Internet stranice i pravilno obavljanje funkcija

• Vam omogućimo da sačuvate svoj izbor u Konfiguratoru vozila

• Vam omogućimo planiranje maršrute do najbilžeg dilera u Lokatoru dilera.

 

Kolačići učinka

Kolačići učinka prikupljaju informacije o tome kako korisnici koriste naš vebsajt. Oni nam pomažu da poboljšamo funkcionalnost našeg vebsajta, vidimo koje oblasti pobuđuju najviše interesovanja kod naših korinika i da saznamo više o efikasnosti naših reklamnih kampanja. Sve ovo nam pomaže da ponudimo našim korisnicima usluge i funkcije koje će najbolje zadovoljiti njihove potrebe.

 

Kolačiće učinka koristimo da:

• Izradimo statistiku o tome kako se naš vebsajt koristi

• Vidimo koliko su efikasne naše reklamne kampanje i

• Pregledamo ponašanje korisnika koje se ne odnosi na osobe i time poboljšamo naš vebsajt.

Neke od kolačića učinka obezbeđuju ovlašćena treća lica, ali ne dozvoljavamo da se kolačići koriste u druge svrhe osim onih gore navedenih.

 

4.    Veb monitori i pikseli

 

Ovaj vebsajt sadrži veb monitore (koji se takođe nazivaju i „piksel pločice“). Veb monitor je često transparentna grafička slika, obično ne veća od 1 piksel x 1 piksel, koja se stavlja na vebsajt ili u e-mail i koristi se za praćenje on‑line ponašanja korisnika koji posećuju vebsajt ili šalju e-mail. Veb monitore koriste tehnologije trećih lica (na ovom vebsajtu tehnologije Adobe Analyticsa), radi praćenja aktivnosti korisnika na našem vebsajtu. Oni omogućavaju praćenje koji kompjuter je pristupio određenom vebsajtu, kada i odakle (na nivou zemlje/grada).

 

5.      Praćenje i analiza

 

Za konstantnu optimizaciju svoje marketinške komunikacije, Opel koristi analitički softver „ Adobe Analytics” kompanije Adobe Inc. Ovaj softver omogućava praćenje on-line ponašanja u smislu vremena, geografske lokacije i korišćenja ovog vebsajta. Ove informacije se prikupljaju putem piksela i/ili „kolačića“ za praćenje. Informacije koje su prikupljene preko piksela i/ili kolačića za praćenje su anonimne i ne povezuju se s ličnim podacima. Sve informacije koje su potrebne za ovu analizu čuvaju se na serverima kompanije Adobe Systems Incorporated u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Opel neće deliti ove podatke ni sa jednim trećim licem za njihovu nezavisnu upotrebu. Ukoliko se ne slažete s ovim analizama, svoju saglasnost možete ukinuti na sledećoj adresi:

 

Za Adobe analitiku: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html

Za Google analitiku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

6.      Retargetiranje

 

Korišćenje kolačića za retargetiranje nam omogućuje da ponude učinimo interesantnijim za naše korisnike. Kolačići za retargetiranje su pohranjeni na komputeru ili uređaju korisnika Interneta tokom sesija pregledača. Oni omogućuju reklamiranje Opelovih proizvoda na partnerskim, kao i na vebsajtovima društvenih mreža za korisnike koji su pokazali interesovanje za Opelove proizvode.

 

Umetanje ovih reklama je potpuno anonimno i zasnovano je na tehnologiji kolačića. Nikakvi lični podaci (poput IP adrese i sl.) se ne pohranjuju niti se ikakvi korisnički profili kombinuju s vašim ličnim podacima.Takođe, nikakvi korisnički podaci o vama se ne prenose nijednom partnerskom vebsajtu, niti vebsajtu društvenih mreža. Reklamiranje je takođe potpuno anonimno.

 

7.     Kolačići koje koristimo

 

U ovom odeljku, obavestićemo vas o kolačićima koje koristimo na našem vebsajtu. Ako se ne slažete s postavkama pojedinačnih kolačića, možete deaktivirati konkretan kolačić klikom na naziv kolačića. Ako nema direktnih linkova za deaktivaciju nekih kolačića, možete ograničiti upotrebu kolačića u postavkama vašeg pretraživača, vidite tačku 8.

 

7.1  Kolačići na vebsajtu za desktop uređaje

 

Kolačići

Podaci prikupljeni preko kolačića

Svrha/e

Vreme skladistenja

1.Facebook
2.Google AdWords
3.Doubleclick
4.Google Analytics
1. Liste za ponovno oglašavanje
2. Remarketing liste
3. Remarketing liste
4. Korisničke akcije na veb stranici

Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili

Liste za ponovno oglašavanje: 30 dana(podrazumevano)

Signal (Email: contact@brighttag.com)

Adobe Analytics

Korisničke akcije na veb stranici

Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi

 2 godine

 

IgnitionOne (Email: privacy@ignitionone.com)


Lični podaci kao što su ime, broj telefona, e-mail adresa

Ovi kolačići se koriste za ispitivanje korišćenja našeg vebsajta da bi se prikazali programi vaučera za određene obrasce korišćenja.

Ne skladišti

DWP kolačići:

- DWP valuta

- cms_carusseldwt-ID sajta

- parking_vozilo_ID sajta


- poslednja slika-odabrana valuta

-dodatak za kolačić

-VIN broj parkinga


-poslednja postavljena slika- Ovi kolačići pomažu da se zapamte izbori korisnika

- Da zadrže izabranu valutu

- Ako je korisnik potisnuo dugme za dozvolu kolačića, držite odabrane automobile za parkiranje automobila

- Zadnja postavljena datoteka- 1 mesec

- 6 meseci

- 1 mesec


- 6 meseci

 
 

8.     Omogućavanje i blokiranje kolačića i sličnih tehnologija

 

Meni za „Pomoć” na traci s menijem na Internet pregledaču vašeg kompjutera govori korisnicima:

 • kako da spreče prihvatanje novih kolačića u pretraživaču;
 • kako da podese pretraživač da ih obaveštava kad dobiju novi kolačić;
 • kako da u potpunosti blokiraju kolačiće.

Ako su kolačići blokirani, veliki deo sadržaja na https://opel.interauto-trade.rs će takođe biti blokiran, poput Lokatora dilera ili Konfiguratora vozila, a ponude bitne za korisnika možda neće biti tačno prikazane. Da bi se ovo sprečilo, predlažemo da kolačići budu omogućeni.

Na Internetu postoji veliki broj publikacija o kolačićima, ako želite da se podrobnije obavestite. Možete npr. pogledati: http://www.allaboutcookies.org

 

9.    Interakcija s društvenim mrežama

 

Linkovi ka društvenim mrežama / Dodatne komponente na društvenim mrežama

 
Naša Internet stranica uključuje linkove ka društvenim mrežama.

Da bismo zaštitili vaše lične podatke prilikom posete našem vebsajtu, ne koristimo društvene dodatne komponente. Umesto toga, u naš vebsajt su ugrađeni HTML linkovi koji omogućuju lako deljenje na platformama društvenih mreža. Ugrađivanje linka sprečava direktnu vezu s različitim serverima društvenih mreža prilikom otvaranja stranice s našeg vebsajta. Kad klikntete na neki od tastera, otvara se prozor pregledača i usmerava korisnika ka konkretnom uslužnom vebsajtu na kojem se, (nakon prijave) može npr. koristiti taster ,,Like” ili ,,Share”.

 

Više informacija o svrsi i obimu obrade podataka, kao i daljem korišćenju vaših ličnih podataka od strane provajdera i njihovih vebsajtova, te vaša prava i eventualna podešavanja da biste zaštitili svoju privatnost, naći ćete u informacijama o zaštiti podataka konkretnog dobavljača usluga.

 

Facebook:http://www.facebook.com/policy.php
Twitter: https://twitter.com/privacy
Instagram:https://help.instagram.com/155833707900388
You Tube:https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/
LinkedIn:https://www.linkedin.com/legal/impressum

 

10.   Vaša prava

 

Kao nosilac podataka imate pravo na obaveštenje o obradi Vaših podataka, pravo pristupa i uvida, pravo kopiranja, pravo ažuriranja, pravo na ispravaku, pravo na brisanje (pravo na zaborav), pravo na ograničenje obrade, odnosno pravo na prekid i privremenu obustavu obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo prigovora na obradu ličnih podataka o vama zasnovano na Članu 6 (1) e) ili f) GDPR-a ili mesta gde se lični podaci obrađuju u svrhu direktnog marketinga, u skladu s važećim zakonom.

Molimo da imate u vidu da su gore navedena prava ograničena zakonom i da ih moramo ispuniti samo pod određenim uslovima.

 

Na zahtev možemo ažurirati vaše lične podatke kao odgovoran rukovalac u bilo kojem trenutku (npr. promeniti vašu adresu).

 

Ako želite da potražujete gore navedena prava, molimo kontaktirajte nas e-mailom na adresu: office@interauto-trade.rs ili poštom na adresu: Interauto-Trade d.o.o., Preljina b.b., 32212 Preljina, Čačak.

 

Da biste ostvarili svoje pravo na podnošenje žalbe (član 38 ZZPL i član 77 GDPR-a) molimo kontaktirajte Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra br.15, 11000 Beograd, www.poverenik.rs

 

Pravo na povlačenje saglasnosti

 

Imate pravo da u bilo kom trenutku povučete datu saglasnost za ovo treba da nam pošaljete e-mail na adresu na: privacyrights@opel.com. Povlačenje saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade podataka na osnovu saglasnosti date pre njenog povlačenja.

 

11.  Izmene u našim pravilima o zaštiti privatnosti

 

Sve buduće izmene u našim Pravilima o zaštiti privatnosti biće objavljene na ovom vebsajtu. Stoga bi trebalo povremeno da proveravate da li je došlo do izmena u našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

 

12.    Kontaktirajte nas

 

Interauto-Trade d.o.o., adresa: Preljina b.b., 32212 Preljina, Čačak, tel/fax: +381 32 380 000, email: office@interauto-trade.rs

 

Ukoliko imate pitanja za naše stručnjake za zaštitu ličnih podataka, molimo vas da Vaš upit pošaljete na: Opel Southeast Europe LLC, Predstavništvo Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165g, 11000 Beograd, Srbija.

 

Verzija: Mart 2018.

 

Potpuni podaci o kompaniji nalaze se u Pravnom obaveštenju.

Idi na vrh